Lilly drogerije kupila fabriku DMB u Rakovici

Bez autora
Jul 08 2012

Kompanija Lilly drogerie kupila je fabriku DMB Rakovica u cilju ekspanzije i unapređenja svog poslovanja. U fabrici će se obavljati sofisticirana proizvodnja parafarmaceutičkih proizvoda mnogo pogodnija za urbanu i gusto naseljenu sredinu. Ukupna vrednost investicija za kompletan projekat DMB Rakovica iznosi 20 miliona evra, što, osim vrednosti po kojoj je kupljena fabrika, obuhvata i planirana ulaganja u opremu i saniranje objekata koje se planira u narednih nekoliko godina. U skladu sa razvojem poslovanja, kupovina fabričkog kompleksa poput DMB Rakovice predstavlja logičan pravac napredovanja koji će dodatno omogućiti i usavremeniti proizvodnju pomoćnih lekovitih sredstva i dijetetskih preparata. Industrijski basen u Rakovici ponovo će važiti za produktivno privredno područje, koje svojim radom neće zagađivati životnu sredinu i narušavati život građana emisijom štetnih gasova, s obzirom da je u okviru plana o rekonstrukciji fabričkog kompleksa na prvom mestu ispunjenje svih ekoloških standarda.

Lilly drogerije kupila fabriku DMB u RakoviciKompanija Lilly drogerie kupila je fabriku DMB Rakovica u cilju ekspanzije i unapređenja svog poslovanja.

U fabrici će se obavljati sofisticirana proizvodnja parafarmaceutičkih proizvoda mnogo pogodnija za urbanu i gusto naseljenu sredinu. Ukupna vrednost investicija za kompletan projekat DMB Rakovica iznosi 20 miliona evra, što, osim vrednosti po kojoj je kupljena fabrika, obuhvata i planirana ulaganja u opremu i saniranje objekata koje se planira u narednih nekoliko godina, prenosi Tanjug.

U skladu sa razvojem poslovanja, kupovina fabričkog kompleksa poput DMB Rakovice predstavlja logičan pravac napredovanja koji će dodatno omogućiti i usavremeniti proizvodnju pomoćnih lekovitih sredstva i dijetetskih preparata. Industrijski basen u Rakovici ponovo će važiti za produktivno privredno područje, koje svojim radom neće zagađivati životnu sredinu i narušavati život građana emisijom štetnih gasova, s obzirom da je u okviru plana o rekonstrukciji fabričkog kompleksa na prvom mestu ispunjenje svih ekoloških standarda, navedeno je u saopštenju.

Od 2006. godine, potrošačima su u okviru Lilly drogerija postale dostupne i Lilly apoteke, sa veoma sirokim asortimanom lekova, medicinskih sredstava i medicinske kozmetike, a od nedavno se u njima mogu pronaći i galenski lekovi proizvedeni u Lilly galenskoj laboratoriji.

Kako se dodaje, ukupan broj Lilly drogerija se popeo na 123, dok je među njima 112 onih u čijem sastavu se nalaze i apoteke. Lilly drogerije zapošljavaju 1.800 ljudi i rade po standardima ISO kvaliteta. Kompanija je pre tri godine donela odluku o ulasku u zemlje u regionu, pa je tako i zakoračila i na bugarsko tržište, trenutno radi 17 maloprodajnih objekata, a planirano je otvaranje još četiri do kraja 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik